KVK – Dromen, durven, doen!

Serie over ondernemers die hun dromen verwezenlijken.

In de videoreeks, “Dromen, Durven, Doen,” staan inspirerende verhalen centraal van recent gestarte ondernemers. Ze vertellen over de twijfels die ze ooit hadden en hoe ze uiteindelijk de moed vonden om de sprong te wagen. Deze ondernemers laten zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden als je de moed hebt om te durven en te doen.

De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KVK) en filmproductiebedrijf NOBS. Ik regisseerde de serie en interviewde de ondernemers. De verhalen die zij delen, zijn een mooie bron van inspiratie voor huidige dromers.

Marianne.

Marianne werkte arts en beleidsmedewerker, totdat haar gezondheid haar in de steek liet. Ze kwam in een rolstoel terecht en merkte dat ze daardoor als arts niet meer aan het werk kwam. Dit vond ze erg confronterend en ze dacht; dit moet anders kunnen. Marianne wist van deze tegenslag haar kracht te maken en haar oude ondernemersdroom herleefde. Ze startte haar bedrijf De Rollende Redenaar. Met blogs en lezingen zet ze zich in voor mensen met een beperking. Zo geeft ze bedrijven adviezen over validisme, het onbewust uitsluiten van mensen met een beperking. Haar ultieme droom is de samenleving inclusief maken voor iedereen.

Shadi. 

Shadi is van nature een ondernemend persoon. Als er een probleem op zijn pad komt, dan wil hij dit meteen aanpakken. In Jemen runde hij een succesvol ICT-bedrijf, totdat de oorlog uitbrak en hij naar Nederland moest vluchten. Hier ontdekte hij dat het starten van een onderneming met een taalachterstand een uitdaging is. Tijdens gesprekken met andere nieuwkomers, besefte Shadi al snel dat hij niet de enige was met dit probleem. Velen worstelden met dezelfde taalbarrière. Shadi wil dit probleem oplossen. Daarom heeft hij zijn onderneming Taaly opgericht. Taaly is een app die nieuwkomers koppelt aan taalmaatjes. Met deze app kunnen nieuwkomers de Nederlandse taal leren met behulp van mensen die de taal al goed beheersen. Shadi’s ultieme droom is om het taalprobleem van alle nieuwkomers in Nederland op te lossen.

Thanh.

Thanh werkte 12 jaar succesvol in finance, maar ze voelde altijd al dat er iets miste. Afgelopen jaar gooide ze het roer om en ze volgde haar droom. Ze startte als relatie- en intimiteitscoach en begon haar eigen praktijk.

Marieke & Maikel.

Marieke & Maikel droomde beiden altijd al van een eigen horecazaak, maar wilden liever niet alleen starten. Ze vonden elkaar niet alleen in de liefde, maar merkten dat ze hun droom en passie deelden. Toen vonden ze ook nog het perfecte pand in Zwolle en daar zijn ze het afgelopen jaar de Italiaanse delicatessenzaak MaMa’s Deli gestart.

KVK – NOBS – Eyesbear Films – 2023

Meer projecten